Kızılay Web Banner 160X600
Site Sağ Cumhuriyet 100. Yıl

Uluslararası Kültür ve Çubuk Turşu Festivali Bu yıl yok (2024)

Kültür-Sanat (MUH) - MUHABİR | 23.08.2024 - 17:40, Güncelleme: 23.08.2024 - 17:40
 

Uluslararası Kültür ve Çubuk Turşu Festivali Bu yıl yok (2024)

Demirbaş başkanlığında, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve festival komitesiyle yapılan toplantılar sonucunda festivalin yapılmaması kararlaştırıldı.
Çubuk Belediye Başkanlığı Sosyal Medya Hesabından yapılan açıklamada; “Belediye Başkanımız Baki Demirbaş başkanlığında, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve festival komitesiyle ayrı ayrı yapılan toplantıda oybirliğiyle alınan kararlar sonucunda, geçtiğimiz yıl 16'ncısı yapılan büyük bir beğeni toplayan Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivalinin, tasarruf tedbirlerine yerelden de güçlü bir şekilde destek olmak amacıyla bu yıl ertelendiği açıklandı.” İfadelerine yer verildi. Çubuk Belediye Başkanlığından yapılan yazılı açıklamda; “Ortaya çıkış gayesş yöresel değerlerimizin ekonomiye katkısını artırmak ve ilçeye ziyaretçi çekmek olan festivalimizi, her yıl üstüne yeni şeyler ekleyerek gerçekleştiriyoruz. En son geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiğimiz festivalimize yerli ve yabancı yaklaşık bir milyon ziyaretçi katılmıştı. Elbette bu kadar ziyaretçinin gelebilmesi için sanatçılardan, tanıtım maliyetlerine, ikram giderlerinden lojistik maliyetlere kadar birçok gider oluşturmaktadır. Bilindiği üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarında tasarruf tedbirleri uygulanmasına başlanıldı. İlçemizdeki tüm sivil toplum kuruluşlarımız ve festival komitemizle yaptığımız görüşmeler sonucunda alınan genel ekonomik tedbirlere yerelde de en iyi şekilde destek olmak amacıyla bu yıl festivalimizi erteleme kararı aldık. İnşallah önümüzdeki yıllarda da çıtayı artırarak en iyi şekilde festivalimizi gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Bunun içinde şimdiden önümüzdeki yıl düzenleyeceğimiz festivalimizin hazırlıklarına başlıyoruz. Halkımızın bizlere emanet ettiği yetkiyi en iyi şekilde ve yerinde kullanmak adına, alınan bu kararı hemşerilerimizin mazur görmesini bekliyoruz.” İfadeleri kullanıldı.
Demirbaş başkanlığında, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve festival komitesiyle yapılan toplantılar sonucunda festivalin yapılmaması kararlaştırıldı.

Çubuk Belediye Başkanlığı Sosyal Medya Hesabından yapılan açıklamada; “ Belediye Başkanımız Baki Demirbaş başkanlığında, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve festival komitesiyle ayrı ayrı yapılan toplantıda oybirliğiyle alınan kararlar sonucunda, geçtiğimiz yıl 16'ncısı yapılan büyük bir beğeni toplayan Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivalinin, tasarruf tedbirlerine yerelden de güçlü bir şekilde destek olmak amacıyla bu yıl ertelendiği açıklandı.” İfadelerine yer verildi.

Çubuk Belediye Başkanlığından yapılan yazılı açıklamda; “Ortaya çıkış gayesş yöresel değerlerimizin ekonomiye katkısını artırmak ve ilçeye ziyaretçi çekmek olan festivalimizi, her yıl üstüne yeni şeyler ekleyerek gerçekleştiriyoruz. En son geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiğimiz festivalimize yerli ve yabancı yaklaşık bir milyon ziyaretçi katılmıştı.

Elbette bu kadar ziyaretçinin gelebilmesi için sanatçılardan, tanıtım maliyetlerine, ikram giderlerinden lojistik maliyetlere kadar birçok gider oluşturmaktadır. Bilindiği üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarında tasarruf tedbirleri uygulanmasına başlanıldı. İlçemizdeki tüm sivil toplum kuruluşlarımız ve festival komitemizle yaptığımız görüşmeler sonucunda alınan genel ekonomik tedbirlere yerelde de en iyi şekilde destek olmak amacıyla bu yıl festivalimizi erteleme kararı aldık.

İnşallah önümüzdeki yıllarda da çıtayı artırarak en iyi şekilde festivalimizi gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Bunun içinde şimdiden önümüzdeki yıl düzenleyeceğimiz festivalimizin hazırlıklarına başlıyoruz.

Halkımızın bizlere emanet ettiği yetkiyi en iyi şekilde ve yerinde kullanmak adına, alınan bu kararı hemşerilerimizin mazur görmesini bekliyoruz.” İfadeleri kullanıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akyurthaber.net.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Layla
(24.08.2024 18:06 - #268)
Hi .this year tursu festival wich data planning
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akyurthaber.net.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.