Kızılay Web Banner 160X600
Site Sağ Cumhuriyet 100. Yıl

Ankara’da Türk Mutfağı Haftası Etkinlikleri başladı

Kültür-Sanat (MUH) - MUHABİR | 24.05.2024 - 15:32, Güncelleme: 24.05.2024 - 21:57
 

Ankara’da Türk Mutfağı Haftası Etkinlikleri başladı

Akyurt’tan Halk Eğitim Merkezi Aşçılık Sınıfı Eğitmeni Filiz Erdoğmuş etkinlik boyunca, Ankara’nın yöresel lezzetlerini merak edenlere hazırlıyor olacak.
Ankara’da  Türk Mutfağı Haftası Etkinlikleri başladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde, Kültür Turizm Bakanlığı koordinasyonuyla düzenlenen “Türk Mutfağı Haftası” etkinlikleri Başkent’te başladı. Başkent Millet Bahçesi’nde düzenlenen etkinlikler kapsamında, Ankara’ya özgü yemekler ve yöresel tatlar tanıtılıyor, Ankara kurusu, domates kurusu, erişte, tarhana gibi ürünler satışa sunuldu. 81 ilde ve tüm yurt dışı temsilciliklerinde başlayan etkinliklerde, her ilin kendine has özel lezzetlerinin tanıtıldığını belirten Yetkililer, Ankara’ya ait geleneksel ve coğrafi işaretli ürünleri tanıtarak bu haftayı karnaval havasında kutladıklarını ifade etti. Hem ulusalda hem uluslar arası düzeyde büyükelçilerimiz de dahil olmak üzere duyurularını yaptığımız bu etkinliğin planlamasını yaparak halkımızla paylaşıyoruz. Mutfağımıza ait geleneksel yapılarımızı, yemeklerimizi, kültürümüzü tanıtmaya gayret ediyoruz. Ayrıca yetkililer, burada satışa sunulan tüm ürünlerin tescilli ve coğrafi işaretli olduğunu belirterek, Ankara’nın lezzetlerini tanıtmak isteyen tüm vatandaşları etkinliğe katılmaya davet ettiler. Etkinlik 27 Mayıs Pazartesi gününe kadar devam edecek. Akyurt’tan Halk Eğitim Merkezi Aşçılık Sınıfı Eğitmeni Şef, aynı zamanda TAFED ve Başatder üyesi Filiz Erdoğmuş etkinlik boyunca, Ankara’nın yöresel lezzetlerini merak edenlere sunumlar hazırlıyor. Bizlerde lezzet severleri bu etkinliğe davet ediyoruz.
Akyurt’tan Halk Eğitim Merkezi Aşçılık Sınıfı Eğitmeni Filiz Erdoğmuş etkinlik boyunca, Ankara’nın yöresel lezzetlerini merak edenlere hazırlıyor olacak.

Ankara’da   Türk Mutfağı Haftası Etkinlikleri başladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde, Kültür Turizm Bakanlığı koordinasyonuyla düzenlenen “ Türk Mutfağı Haftası” etkinlikleri Başkent’te başladı.

Başkent Millet Bahçesi’nde düzenlenen etkinlikler kapsamında, Ankara’ya özgü yemekler ve yöresel tatlar tanıtılıyor, Ankara kurusu, domates kurusu, erişte, tarhana gibi ürünler satışa sunuldu.

81 ilde ve tüm yurt dışı temsilciliklerinde başlayan etkinliklerde, her ilin kendine has özel lezzetlerinin tanıtıldığını belirten Yetkililer, Ankara’ya ait geleneksel ve coğrafi işaretli ürünleri tanıtarak bu haftayı karnaval havasında kutladıklarını ifade etti.

Hem ulusalda hem uluslar arası düzeyde büyükelçilerimiz de dahil olmak üzere duyurularını yaptığımız bu etkinliğin planlamasını yaparak halkımızla paylaşıyoruz. Mutfağımıza ait geleneksel yapılarımızı, yemeklerimizi, kültürümüzü tanıtmaya gayret ediyoruz.

Ayrıca yetkililer, burada satışa sunulan tüm ürünlerin tescilli ve coğrafi işaretli olduğunu belirterek, Ankara’nın lezzetlerini tanıtmak isteyen tüm vatandaşları etkinliğe katılmaya davet ettiler.

Etkinlik 27 Mayıs Pazartesi gününe kadar devam edecek.

Akyurt’tan Halk Eğitim Merkezi Aşçılık Sınıfı Eğitmeni Şef, aynı zamanda TAFED ve Başatder üyesi Filiz Erdoğmuş etkinlik boyunca, Ankara’nın yöresel lezzetlerini merak edenlere sunumlar hazırlıyor.

Bizlerde lezzet severleri bu etkinliğe davet ediyoruz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akyurthaber.net.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.