Kızılay Web Banner 160X600
Site Sağ Cumhuriyet 100. Yıl

Akyurt’ta Öğrenciler “Hacivat ve Karagöz” gösterisi ile eğlendi

Kültür-Sanat (MUH) - MUHABİR | 27.09.2024 - 14:24, Güncelleme: 27.09.2024 - 14:24
 

Akyurt’ta Öğrenciler “Hacivat ve Karagöz” gösterisi ile eğlendi

Ankara’nın Akyurt İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından öğrencilere yönelik “Hacivat ve Karagöz” gösterisi düzenlendi.
Akyurt’ta Öğrenciler “Hacivat ve Karagöz” gösterisi ile eğlendi Ankara’nın Akyurt İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından öğrencilere yönelik “Hacivat ve Karagöz” gösterisi düzenlendi. Akyurt Belediye Necip Fazıl Konferans Salonu’nda düzenlenen gösteride öğrenciler doyasıya eğlendi. Etkinliklerin devam edeceğini belirten İlçe Müftülüğü Yetkilileri, “Geleneksel kültürümüzün en önemli taşlarından olan “Geleneksel Türk Gölge Oyunu Karagöz ve Hacivat” günümüzden yüzyıllarca önce ortaya çıkmış. İnsanları eğlendirirken düşündürmüş ve zaman zaman toplumsal bilinç oluşmasında öncü bir rol oynamıştır. Bu nedenle İlçe Gençlik Koordinatörlüğü Yetkilileri bizlerde öğrencilerimizi eğlendirmek ve vakitlerini iyi değerlendirmek açısından bu tür sosyal aktivitelere önem veriyoruz açıklamasında bulundular.
Ankara’nın Akyurt İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından öğrencilere yönelik “Hacivat ve Karagöz” gösterisi düzenlendi.

Akyurt’ta Öğrenciler “ Hacivat ve Karagöz” gösterisi ile eğlendi

Ankara’nın Akyurt İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından öğrencilere yönelik “ Hacivat ve Karagöz” gösterisi düzenlendi.

Akyurt Belediye Necip Fazıl Konferans Salonu’nda düzenlenen gösteride öğrenciler doyasıya eğlendi.

Etkinliklerin devam edeceğini belirten İlçe Müftülüğü Yetkilileri, “Geleneksel kültürümüzün en önemli taşlarından olan “Geleneksel Türk Gölge Oyunu Karagöz ve Hacivat” günümüzden yüzyıllarca önce ortaya çıkmış. İnsanları eğlendirirken düşündürmüş ve zaman zaman toplumsal bilinç oluşmasında öncü bir rol oynamıştır. Bu nedenle İlçe Gençlik Koordinatörlüğü Yetkilileri bizlerde öğrencilerimizi eğlendirmek ve vakitlerini iyi değerlendirmek açısından bu tür sosyal aktivitelere önem veriyoruz açıklamasında bulundular.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akyurthaber.net.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.