Kızılay Web Banner 160X600
Site Sağ Cumhuriyet 100. Yıl

Akyurt’ta Ahilik Haftası kutlandı

Yaşam (MUH) - MUHABİR | 26.09.2024 - 00:22, Güncelleme: 26.09.2024 - 00:22
 

Akyurt’ta Ahilik Haftası kutlandı

Ankara Akyurt İlçesi Cumhuriyet Meydanı’nda, Ahilik Haftası kapsamında etkinlikler düzenlendi.
Akyurt’ta Ahilik Haftası kutlandı Ankara Akyurt İlçesi Cumhuriyet Meydanı’nda,  Ahilik Haftası kapsamında etkinlikler düzenlendi. İlçe protokolünün katılımıyla düzenlenen etkinlikler, çeşitli gösteriler ile devam etti. Akyurt Kaymakamlığından yapılan açıklamada; “Kaymakamımız Mehmet TUNÇ , Akyurt Belediyesi Başkanı Hilal AYIK, İlçe İdare Şube Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Siyasi Parti İlçe Temsilcileri,  Muhtarlar, Esnaflar, Öğrencilerimiz ve vatandaşlarımız ile birlikte Ahilik Haftası Kutlama Programında bir araya geldi. Saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşımızın okunmasıyla  başlayan programda öğrencilerimiz Ahilik Yemini ve Ahilik duasını yaptıktan sonra Seymen  ve Mehteran Takımı gösterileri ile devam etti. Programda Ahilik kültürünün köklü geçmişine ve esnaf teşkilatlarının toplumsal yapının gelişimindeki önemine vurgu yapıldı. Kaymakamımız Mehmet TUNÇ, Ahiliğin dürüstlük, yardımlaşma ve dayanışma gibi evrensel değerleri yüzyıllardır yaşattığını, bu değerlerin günümüzde de toplumsal birlikteliği güçlendirdiğini ifade ederek vatandaşlarımızın Ahilik Haftasını kutladı. Kaymakamımız Mehmet TUNÇ Nevzat Hüseyin Tiryaki Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerimizin stantlarını ziyaret ettikten sonra vatandaşlarımıza pilav ikramında bulundu.” İfadeleri kullanıldı.
Ankara Akyurt İlçesi Cumhuriyet Meydanı’nda, Ahilik Haftası kapsamında etkinlikler düzenlendi.

Akyurt’ta Ahilik Haftası kutlandı

Ankara Akyurt İlçesi Cumhuriyet Meydanı’nda,   Ahilik Haftası kapsamında etkinlikler düzenlendi.

İlçe protokolünün katılımıyla düzenlenen etkinlikler, çeşitli gösteriler ile devam etti.

Akyurt Kaymakamlığından yapılan açıklamada; “Kaymakamımız Mehmet TUNÇ , Akyurt Belediyesi Başkanı Hilal AYIK, İlçe İdare Şube Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Siyasi Parti İlçe Temsilcileri,  Muhtarlar, Esnaflar, Öğrencilerimiz ve vatandaşlarımız ile birlikte Ahilik Haftası Kutlama Programında bir araya geldi. Saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşımızın okunmasıyla  başlayan programda öğrencilerimiz Ahilik Yemini ve Ahilik duasını yaptıktan sonra Seymen  ve Mehteran Takımı gösterileri ile devam etti. Programda Ahilik kültürünün köklü geçmişine ve esnaf teşkilatlarının toplumsal yapının gelişimindeki önemine vurgu yapıldı. Kaymakamımız Mehmet TUNÇ, Ahiliğin dürüstlük, yardımlaşma ve dayanışma gibi evrensel değerleri yüzyıllardır yaşattığını, bu değerlerin günümüzde de toplumsal birlikteliği güçlendirdiğini ifade ederek vatandaşlarımızın Ahilik Haftasını kutladı. Kaymakamımız Mehmet TUNÇ Nevzat Hüseyin Tiryaki Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerimizin stantlarını ziyaret ettikten sonra vatandaşlarımıza pilav ikramında bulundu.” İfadeleri kullanıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akyurthaber.net.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.